Ugens anbefalinger: Busstoppesteder i Sovjet, nyt Muppet Show og August Høyen (og Malou)

En hel dokumentarfilm viser Sovjet som blev det set af en syvårig Anna von Sperling. Christian Monggaard genfinder sin barndoms elskede Muppets og Katrine Hornstrup Yde opsøger musik, hun har hørt i X Factor
En hel dokumentarfilm viser Sovjet som blev det set af en syvårig Anna von Sperling. Christian Monggaard genfinder sin barndoms elskede Muppets og Katrine Hornstrup Yde opsøger musik, hun har hørt i X Factor

Kristoffer Hegnsvad

Kultur
19. maj 2023

Det smukkeste busstoppested i Kasakhstan

DOKUMENTARFILM. ’Soviet Bus Stops’ kan ses på dr.tv

Jeg tilbragte et af mine formative år i Sovjetunionen, jeg fyldte syv år, mens vi boede i Moskva. I den alder kigger man bare på verden uden forudindtagelser og med en hård bortredigering af alt det kedelige. Og i børnehøjde og med Aarhus som primært sammenligningsgrundlag, var sovjetarkitektur sjov, ornamenteret og nogle gange nærmest barnlig. Metrostationer med farverige mosaikker, hoteller, der lignede den onde heks’ slot, og børneinstitutioner i klare farver.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her