I Bregnerød ligger det økologiske landbrug Stengården. Her driver landmand Elisabeth Rasmussen landbrugets gårdbutik, der blandt andet sælger hjemmedyrkede kartofler, asparges, æg fra egne høns og kød fra gårdens dyr.
Stengården er den største gårdbutik i Danmark, og under coronatiden oplevede de en stor interesse for deres økologiske og bæredygtige varer. Men i efteråret 2021, da pandemien så småt havde lagt sig, begyndte det at gå den forkerte vej, og i hele 2022, da inflationen indtog det danske marked, faldt salget støt i det lille økologiske supermarked, som Stengården efterhånden er blevet til, fortæller Elisabeth Rasmussen.
Og hun er ikke den eneste, der har oplevet nedgang.

Og det her været et dårligt år for mange, ja endnu flere (også danskere), der i dag ikke har råd til mad og står i kø hos fødevarebankerne.
Hvorfor står det skidt til med gårdbutikken? Økologi skulle jo efter sigende både sundheds- og prismæssigt konkurrencedygtigt, og når man skærer engros- og forhandlerled væk, må der da være basis for en solid profit?