Det har været et dårligt år for den bæredygtige mad, men håbet spirer

Inflation og stigende fødevarepriser gør salget af økologiske varer svært i Danmark. Men det betyder ikke, at danskerne helt har droppet det økologiske måltid. Faktisk er der masser af håb, hvis bare detailhandlen tør gå forrest
Inflation og stigende fødevarepriser gør salget af økologiske varer svært i Danmark. Men det betyder ikke, at danskerne helt har droppet det økologiske måltid. Faktisk er der masser af håb, hvis bare detailhandlen tør gå forrest

Sofie Holm Larsen

Kultur
20. maj 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

I Bregnerød ligger det økologiske landbrug Stengården. Her driver landmand Elisabeth Rasmussen landbrugets gårdbutik, der blandt andet sælger hjemmedyrkede kartofler, asparges, æg fra egne høns og kød fra gårdens dyr.

Stengården er den største gårdbutik i Danmark, og under coronatiden oplevede de en stor interesse for deres økologiske og bæredygtige varer. Men i efteråret 2021, da pandemien så småt havde lagt sig, begyndte det at gå den forkerte vej, og i hele 2022, da inflationen indtog det danske marked, faldt salget støt i det lille økologiske supermarked, som Stengården efterhånden er blevet til, fortæller Elisabeth Rasmussen.

Og hun er ikke den eneste, der har oplevet nedgang.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Gitte Holmen

Og det her været et dårligt år for mange, ja endnu flere (også danskere), der i dag ikke har råd til mad og står i kø hos fødevarebankerne.

Elisabeth Tryde, Lise Lotte Rahbek, Eva Schwanenflügel og Rasmus Kristiansen anbefalede denne kommentar
Torben Kjær Andersen

Hvorfor står det skidt til med gårdbutikken? Økologi skulle jo efter sigende både sundheds- og prismæssigt konkurrencedygtigt, og når man skærer engros- og forhandlerled væk, må der da være basis for en solid profit?