Musikkritik
Læsetid: 6 min.

Forårets bedste albummer: Kommunaltristesse, punjabi-vers, smølfepop, panerotik og turboriffs

Her er en håndsrækning: Informations fire faste anmeldere inden for moderne, rytmisk musik har lavet hver deres liste over forårets bedste albummer. Dermed er der ikke længere nogen undskyldning for ikke at følge med
Guldimund.

Guldimund.

Lene Kronow

Kultur
2. juni 2023

Louise Rosengreen

Guldimund: ’Jeg venter i lyset’

Som sangskriver har Guldimund en helt uovertruffen evne til at konvertere komplekse familieproblematikker, en overrumplende forelskelse og hverdagens simple gøremål som alenefar til blændende lyriske lysglimt. For eksempel når et kitschet citat på socialrådgiverens kaffekop bliver et hjerteskærende omkvæd af en art. Også instrumenteringen på den danske indiepopsangers andet album er så velvalgt og afbalanceret, at saxofon, strygere og en basgang fremstår som poesi i sig selv. Pladen er en unik, upatetisk, rørende og realistisk hyldest til (fader)kærligheden; en jordbunden og gudesmuk besyngelse af håbet om en lysere fremtid, der opsummeres så klar, ærligt og smukt i de sidste verslinjer: »selv om jeg er bange, så tror jeg på, at meget nok bliver enklere igen/ men aldrig rigtig nemt.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Frank Østergaard

- tak til firkløverets musikakademi.
d:o)