Kulturkommentar
Læsetid: 2 min.

At man er god til at lave Picasso-jokes betyder ikke nødvendigvis, at man er god til at omskrive kunsthistorien

Standupkomiker Hannah Gadsby har kurateret udstillingen ’It’s Pablo-Matic’ om kunstner og kvindehader Picasso. De negative anmeldelser vælter ind – men de er ikke så forudsigelige, som man skulle tro
Den australske komiker Hannah Gadsby er uddannet kunsthistoriker men tilsyneladende bedre til at være sjov end til at kuratere.

Den australske komiker Hannah Gadsby er uddannet kunsthistoriker men tilsyneladende bedre til at være sjov end til at kuratere.

Robyn Beck

Kultur
9. juni 2023

Det var et friskt pust, da den australske standupkomiker Hannah Gadsby i netflixshowet Nanette i 2018 gav Pablo Picasso et ordentligt rap over nallerne.

For nok havde kunsthistorikere siden 1970’erne redegjort for den ganske intime sammenhæng mellem den spanske kunstners æstetiske nybrud og hans kvindemishandling. Hver gang han skiftede kvinde, opfandt han også en ny stil.

Men kunsthistorikere er ikke kendt for at være sjove. Det er Gadsby til gengæld – og jokes om, at Picasso egentlig bare havde puttet et kalejdoskopisk filter på sin penis, da han ’opfandt’ kubisme, føltes som en tiltrængt latterliggørelse af al den benovelse, der har omgærdet den barnligt malende kunstner.

Derfor så det måske også ud til at være en god idé at lade Gadsby, der har en bachelorgrad i kunsthistorie, kuratere en udstilling om Picasso på Brooklyn Museum i New York – en af de mange udstillinger, som verden i anledningen af 50-året for Picassos død er fuld af.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her