Klumme
Læsetid: 4 min.

Verdens undergang handler ikke om overlevelse, men om det gode liv

Tv-serier som ’The Last of Us’ eller ’The Walking Dead’ er fyldt med bud på, hvordan verden ser ud efter klimakrise eller atomkrig – men bag actionbraget gemmer der sig historier om kærlighed
Serien ’The Last of Us’ er en af de dystopier, der stiller det svære spørgmål ’Hvad er et godt liv?’, skriver kulturanmelder Bodil Skovgaard Nielsen.

Serien ’The Last of Us’ er en af de dystopier, der stiller det svære spørgmål ’Hvad er et godt liv?’, skriver kulturanmelder Bodil Skovgaard Nielsen.

HBO Max

Kultur
9. juni 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

For tiden bruger jeg et par timer om dagen på verdens ende. Jeg står op, går på arbejde, køber ind, kommer hjem og spiser aftensmad. Og så kigger min kæreste og jeg ellers stjålent på hinanden, indtil en af os siger: » … Er det tid?«. Tid til verdens ende. 

Det startede med HBO Max-serien The Last of Us, der i foråret bandt os til skærmen med historien om en svampesporepandemi, der gør mennesker til kødædende zombier. I serien møder man den 14-årige pige Ellie, der er blevet bidt – men som ikke forvandler sig til en zombie. Nu skal Joel, en vrangvillig midaldrende mand, fragte hende over land og rige til videnskabsfolk, der måske kan lave en kur ud fra hendes blod. 

Og jo, selvfølgelig er der rigeligt med action og afhuggede lemmer. Men det er egentlig ikke dét, der gør serien interessant. Det er tværtimod Joel og Ellies umage far-datter-forhold, der kun langsomt vokser frem, men som viser sig langt stærkere end den værste virus.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens christian jacobsen

Fin anmeldelse af serierne! Måske kan dystopier vække længslen efter godhed, kærlighed og fællesskaber.

Rasmus Kristiansen, Eva Schwanenflügel og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Det gode liv.
Lad os høre noget mere om det.