Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

The Lincoln Lawyer

Klicheerne lurer i ’The Lincoln Lawyer’, der ellers er et rimelig underholdende retssalsdrama
Klicheerne lurer i ’The Lincoln Lawyer’, der ellers er et rimelig underholdende retssalsdrama
Kultur
14. april 2011

»NTGUILTY« står der naturligvis på nummerpladen af den sorte Lincoln Continental, som forsvarsadvokat Mick Haller kører rundt i. Bilen er ikke kun hans transportmiddel, men et rullende kontor, hvor han laver business med alt fra rockerbander til rige ejendomsmæglere. Moral er ikke det, der tynger Haller mest indtil han får en klient, der er anklaget for brutalt overfald. Nu oprulles en sag med en række drejninger, der ikke skal afsløres her, mens skyld og uskyld, ret og uret fører en listig kamp. Hvem snyder hvem og hvordan?

Matthew McConaughey er passende flabet som typecastet smartass i rollen som Haller. Men William H. Macy stjæler billedet i en birolle som langhåret privatdetektiv – en figur, der med fordel kunne have haft en del flere scener. Et godt stykke hen ad vejen er filmens plot tilpas kringlet til at holde interessen fangen. Men klicheerne lurer, og særligt i de romantiske scener virker følelserne på lærredet som ren pop og plastik. Mod slutningen trækker historien i langdrag og munder ud i en lurvet morale om at målet helliger midlerne og en ubehagelig, rå selvtægtstone, som misklæder et ellers rimelig underholdende retssalsdrama.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her