Læsetid: 1 min.

VelsmagendeBanana Split

Det nye nummer af tidsskriftet Banana Split er fyldt med breve af forskellig karakter
17. oktober 2002

Det nye nummer
af tidsskriftet Banana Split er fyldt med breve
af forskellig karakter

Tidsskrift
Tidsskriftet Banana Split har fyldt sit nyeste nummer med breve af meget forskellig karakter. Tyngden ligger på det kuriøse og det chokerende, på personlige skriverier fra litterære superstjerner og på breve, hvor digtere diskuterer digtningen.
Det sidste ser man i en gruppe prægnante og stoftunge indlæg fra den moderne franske lyriks kongerække. Således er Arthur Rimbauds seer-breve oversat i deres helhed.
I den anden ende optræder krakileren August Strindberg med en udveksling angående hans overmåde kræsenhed.
En gruppe fra forfatteren og børnefotografen Lewis Carroll er stilet til et forældrepar, hvis døtre han ønskede at fotografere i afklædt tilstand.
De udgør regelrette skoleeksempler i følelsesmæssig afpresning og er tåkrummende læsning, med stadige, indestængte antydninger af pædofile lyster – eller lægger man for meget i Carrolls ubehagelige omstændelighed?
Et sidste, rystende dokument er en mail fra den amerikanske digter Juliana Spahr, sendt om aftenen den 11. september til venner og bekendte, deriblandt medredaktør Martin Larsen. Følelsen af mediebåret uvirkelighed forøges kun af terrorismens realitet. Her slutningen:
»jeg ville donere blod men i nyhederne siger de at der er køer med 500 mennesker uden for hospitalerne i dette øjeblik og de har hverken nok sygeplejersker eller blodposer.
det er en smuk klar dag udenfor.
den sidste linie på cnn.coms hovedhistorie: alle Disneyparker i Orlando, Florida og Disneyland i Anaheim, Californien er blevet lukket.«
Alt i alt et glimrende nummer.

*Banana Split nr. 22. 105 sider, 80 kr. Forlaget Basilisk.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu