Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Fokus/samfundslitteratur

Kultur
14. juni 2004


Bøger
v./ Mette Størum Krogh
Læring i et spændingsfelt
*Samspillet mellem de erhvervsrettede uddannelser og arbejdspladserne skal styrkes. Deltagerne på uddannelsesforløb og kurser har alt for ofte problemer med at se en sammenhæng med det daglige arbejde, mener forfatterne til Læring i et spændingsfelt – mellem uddannelse og arbejde, der skal bidrage til en bedre forståelse af samspilsproblemets karakter og årsager, samtidig med at den kommer med forslag til dets løsning.
Bogens forfattere, som tæller både forskere og praktikere, har sammen anlagt en række perspektiver på problemet. Den henvender sig til såvel undervisere og professionelle som praktikere inden for feltet.

Pernille Bottrup & Christian Helms Jørgensen, red.: Læring i et spændingsfelt – mellem uddannelse og arbejde. Roskilde Universitetsforlag. Learning Lab Denmark. ISBN 87-7867-274-0. Er udkommet

E-læring på arbejde
*E-læring vinder fortsat indpas i uddannelsessystemet og i de danske virksomheder. Og med sloganet »Mere kvalitet for pengene med e-læring« har også den danske regering for nylig annonceret et initiativ og en udbudspulje på 10 millioner kroner i årene 2002-2004 til e-læringsprojekter. I antologien E-læring på arbejde leverer en række forskere fra Danmark, Norge og Sverige et nordisk perspektiv på e-læring og giver forskellige bud på, hvad man skal stille op med koblingen af e-læring og arbejdspladslæring. E-læring på arbejde er den tredje udgivelsen fra Learning Lab Denmarks konsortium Workplace Learning, hvor forfatteren er tilknyttet som forsker.

Anne Marie Kanstrup, red.: E-læring på arbejde. Roskilde Universitetsforlag.
Learning Lab Denmark. ISBN 87-7867-277-5. Er udkommet

To grundlove?
*Debatbogen Kan man have to grundlove? diskuterer problemerne ved indførelse af en EU-forfatning, der står over Grundloven. Forfattere som Rolf Dane, Katrine Winkel Holm, Bjørn Elmuist, Ebbe Kløvesal Reich, Tove Videbæk og Sonia Dahlgaard belyser det aktuelle emne ud fra forskellige synsvinkler.

Sonia Dahlgaard, red.: Kan man have to grundlove? Vindrose. 96 s., 100 kr. ISBN 87-7456-684-9. Er udkommet

Aalborg-modellen
*I The Aalborg PBL model – Progress, Diversity and Challenges, deler 30 undervisere og forskere deres refleksioner over udøvelsen af den problem-baserede og projektorienterede undervisningsmodel (PBL), der er blevet anvendt på en række af Aalborg Universitets fakulteter siden 1974.

Anette Kolmos, Flemming K. Fink & Lone Krogh, red.: The Aalborg PBL model. Progress, Diversity and Challenges. Aalborg Universitetsforlag. 402 s., 260 kr. ISBN 87-7307-700-3. Er udkommet

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her