Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

New Police Story

Kultur
27. maj 2005

I de senere år har Sydkorea, Japan og Thailand overhalet Hong Kong som Asiens førende filmnationer. Men noget synes at ske i byen, hvor ikke mindst Infernal Affairs-filmene igen har fyret op under den actiongenre, som skabte Hong Kongs ry. Også superstjernen Jackie Chan har set lyset og genopfinder sig selv i New Police Story (2004), en stilig og barsk actionthriller, der følger op på en af Chans mest populære filmserier og ligger et stykke fra hans øvrige, ofte humoristiske værk. I filmen, der er instrueret af Benny Chan, spiller Jackie Chan en politiofficer, der er gået i hundene, efter at en flok hightech-tyve har ydmyget ham og myrdet hans mænd. Men en ung politimand inspirerer Chan til at gå ind i kampen igen, og snart er parret på sporet af de nådesløse, opfindsomme tyve. Det klæder Jackie Chan at være en mere sammenbidt og mindre fjollet, end han plejer, og i Benny Chans kompetente hænder er New Police Story blevet netop det, en ny og spændende begyndelse for den 51-årige skuespiller, producer og instruktør, der har små 100 film bag sig. Og så er det en fornøjelse at se en actionfilm, der ikke benytter sig af computereffekter, men af gode gamle, halsbrækkende og meget mere troværdige stunts.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her