Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Saluzzi med mangler

Kultur
2. maj 2005

En duoplade med utraditionel besætning: argentinske Dino Saluzzi på bandoneón og norske Jon Christensen på trommer. Det er blevet til en times luftige udvekslinger, sine steder spændende musik, præget af rytmisk og harmonisk underspil. Saluzzi udfolder sig endnu engang mesterligt på bandoneón. Det er overhovedet ham, der bærer pladen med sit vemodige og kolossalt udtryksfulde spil, der suger livsaligt af hjemlandets melodiske folkemusik og tangotradition. Og selv om de to finder smukt sammen bl.a. i den rytmisk markerede tango, "Detras de las rejas!". er det trods alt stykker som "Imagines", "Allá!... en los montes dormidos" og "Fantasia" med Saluzzi solo, der er mest gribende. Konstellationen er ikke helt indlysende, og man kan ikke lade være med at tænke på, hvilken dimension, der kunne have været tilføjet med en kontrabas i musikkens bund.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her