Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Veteranernes overblik

Kultur
17. maj 2005

Man registrerer med skepsis, at den markante saxofonist, Joe Lovano, har valgt at indspille endnu en helt og holdent traditionel kvartetplade med rytmegruppe og tenorsax. I samarbejdet med Hank Jones (klaver), George Mraz (bas) og Paul Motian (trommer) er der på ingen måde tale om nytænkning, allerhøjst en diskret fornemmelse af tidløshed. Kvartettens fortolkninger af en række standards og temaer - bl.a. Vernon Dukes 'Autumn In New York', Monk's 'Pannonica', Thad Jones' 'Quiet Lady' og Coltranes 'Crescent' - er dog udført med veteranernes overblik og dybe musikalitet, især den livlige Oliver Nelson-blues, 'Six and Four', byder på herligt spil af Jones og Lovano. Men man kan godt anfægte eksistensberettigelsen af dette magelige Lovano-udspil, der arketypisk og tilbageskuende dyrker essensen af amerikansk balladejazz i 1950- og 60'erne.cmh

Joe Lovano: Joyous Encounter(Blue Note)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her