Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Wayne Shorters DNA

Kultur
17. maj 2005

Tilbage i 1996 udsendte Columbia pladen Portrait, en kompilation af Wayne Shorters musik, der ikke var meget bevendt alene med musik fra 1970'erne og første halvdel af 80'erne. Nu har man så i anledning af en ny biografi om Shorter udsendt en dobbelt-cd, der giver et glimrende overblik over hele hans musikalske løbebane 1960-2001. "This compilation represents the DNA of my full life and work," skriver han i noterne. Især de unge år med Art Blakey, Shorters egne grupper samt tiden med Miles Davis 60'er-kvintet står stærkt. Her er også fire numre fra tiden med Weather Report, et enkelt fra den holdbare Native Dancer (1975) samt Shorter-bidrag som gæstesolist hos henholdsvis Steely Dan og Joni Mitchell. Fra Shorters seneste periode er der plukket præcist med skæringer bl.a. fra fusionspladen Highlife (1995), duo-pladen med Herbie Hancock, 1+1 (1997) og naturligvis en optagelse med Shorters nuværende, frodige kvartet fra 2001. Shorter har sat sine personlige fodaftryk i musikhistorien. Her kan de følges.

cmh

Wayne Shorter: Footprints - The Life And Music of Wayne Shorter (2-cd. Columbia/Legacy)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her