Læsetid: 1 min.

For drømmende sjæle

20. juni 2005

Diefenbach er en københavnsk kvintet, opkaldt efter Reiley Diefenbach, en mystisk figur, vi kun hører over telefonen i filmen Fargo. Og der er da også noget mystisk og uhåndgribeligt over såvel sange som klange på gruppens tredje album, Set & Drift, der udsendes internationalt af det prestigiøse We Love You/Wall Of Sound-label.

Bandet skal ikke høre brok fra denne skribent over det bjergtagende vokalarbejde på denne drøm af et album, thi her går en lige linje tilbage til vokalharmoniernes storhedstid på den amerikanske vestkyst i sidste halvdel af 1960'erne; The Byrds, The Beach Boys, The Turtles, Buffalo Springfield og andre L.A.-koryfæer i det lsd-inspirerede hjørne giver ekko på vokalsiden, hvor det instrumentale peger i retning af indie-hejs fra The House Of Love over Beta Band til My Bloody Valentine.

Lyder det som en gudecocktail for drømmende sjæle, er det nok fordi, det er lige, hvad det er; resultatet er simpelthen noget af det mest indbydende psychpop, vi længe er stødt på i vor konsekvente og tvingende nødvendige jagt på virkelighedsflugt.

Diefenbach skaber med let hånd et af de paralleluniverser, der formår at lindre informationssamfundets forslåede sjæle qua vederkvægende musik for søgende skønånder.

Man både hen- og overgiver sig til pladens 12 blidt melodiske og let psykedeliske detonationer, for der hviler en lethed over foretagende her, som ganske enkelt virker restituerende og beroligende. Anbefales varmt.

Diefenbach: Set & Drift (Playground/We Love You/Wall Of Sound) Udkommer i dag.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu