Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

p.s.

Kultur
1. juli 2005

Umiddelbart går alt, som det skal for 38-årige Louise Harrington (Laura Linney). Hun har et godt arbejde, er gode venner med sin eksmand, Peter (Gabriel Byrne), og taler om alt med sin bedste veninde, Missy (Marcia Gay Harden). At der alligevel mangler noget, må Louise erkende, da hun forelsker sig i den kun 20-årige F. Scott (Topher Grace), som minder uhyggeligt meget om en afdød ungdomskæreste.

Snart begynder Louises trygge, men ret beset indholdsløse tilværelse at falde fra hinanden. Det viser sig bl.a., at Peter har været hende utro, ikke bare én, men mere end hundrede gange, da de var gift - også med mænd. Noget må ske, og det er op til Louise at slippe fortiden og komme videre med sit liv. Det antydes, at F. Scott er en inkarnation af Louises afdøde kæreste, og p.s. insisterer indimellem lidt for meget på at være mystisk.

Heldigvis vælger Kidd en anden udvej, og denne hans anden spillefilm er blevet et fint, lille drama med strejf af humor, som hovedsageligt lever i kraft af skuespillernes gode præstationer. Ikke mindst Laura Linney giver sin potentielt klichéfyldte karakter masser af klangbund og nuancer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her