Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Smukt og levende

Kultur
11. juli 2005

Tubaisten Michel Godard fra Frankrig gør sig stedse mere bemærket dels som orkesterleder, dels som virtuos udøver på sit store, uhandy instrument. På Cousins Germains dyrker Godard inspirationer fra jazz, afrikansk og sydeuropæisk folkemusik, der samler sig fornemt til en helhed på en plade med sin egen tone. Godard høres med en række fremtrædende tyske og østrigske musikere, som han er åndsbeslægtet med, nemlig saxofonisterne Wolfgang Puschnig og Christof Lauer, trompetisten Herbert Joos, trommeslageren Wolfgang Reisinger samt vibrafonisten Frank Tortiller. Hør, hvor smukt og poetisk Godard kan formulere sig på den melankolske "Luna Nera", kun akkompagneret af Frank Tortiller's sprøde marimba, hør, hvor inspireret en solist Puschnig er på både altsax og fløjte f. eks. på "Cross Culture", og hør hvor levende og syngende et lydbillede, gruppen kan mane frem pladen igennem.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her