Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Stille drømme fra Jakob Bro

Kultur
25. juli 2005

Musikeren Jakob Bro - måske det mest originale guitartalent, dansk jazz har set -har på få år opnået en væsentlig position i den hybride jazz herhjemme. Han høres med Beautiful Day og andre vigtige yngre grupper, har opnået bevågenhed som verdensturnerende medlem af Paul Motians Electric Bebop Band, og for to år siden udsendte han en pragtfuld live-debutplade. Som den ny cd-titel antyder - Sidetrack - træder han ind på et sidespor, hvor han fralægger sig sine improvisatoriske færdigheder for at koncentrere sig om rollen som komponist og studieteknisk producer af en poetisk, varm og elektronisk præget plade, der har været under bearbejdning i et par år. Virkningen er ikke dristig og skarp, som man ellers hører det fra Bro, men pladen er båret er kvalitetssans i en ambient musikalsk sfære, fuld af stille drømme, bløde kurver og melodisk vellyd fra svævende keyboards, dæmpede elektroniske beats og luftige saxofoner. Under den næsten chill out-agtige fernis genkendes Bros velskrevne harmoniske forløb og melodier. I det smukke cover tydes listen med gæstemusikere som Rune Borup (computer, klaver) og de amerikanske saxofonister Mark Turner, Chris Speed og ikke mindst Chris Cheek, der har en særlig melodisk kemi med Bro. Et nummer med Cheek som "Hometown Melodies" kunne sagtens begå sig som popnummer på de kommercielle radiostationer, hvis ikke de var så forbenet ensporede.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her