Læsetid: 1 min.

Bedårende bagatel

29. august 2005

Jens Nørremølle har været på banen i rigtig mange år som sidemand i utallige projekter (og vi taler folk som Lars H.U.G., The Poets, Love Shop og Anne Dorte Michelsen) og i sin tid som frontmand i poprockensemblet Singing Zoo, men først nu debuterer han som solist med det gennemført indtagende album, Forelskede Sommer, én af den slags bedårende bagateller, der har det med at krybe ind under huden på én. Og blive der. Og selv om alle sangene handler om kærlighed, l'amour, liebe, love og hvad dertil hører, hviler der en sart og sjælden stemning af sommer og forelskelse over pladen her, der godt kan gøre én lidt salig.

Det er musik til iPoden, når man sidder henslængt i en klapstol i solen eller ligger og koger i en opiumsrus på sin yndlingsdivaneser, eller hvordan man nu kobler af i forbrugersamfundets hæsblæsende storm af det rene ingenting. Kodeordet er kobler af, thi Nørremølle er ikke ude på at blæse hjernen ud på lytteren så meget som at stryge hende med hårene, hvilket bare er totalt i orden med os. Han kan virkelig noget med melodier, arrangementerne er aldrig mindre end smagfulde, der spilles eminent på alle positioner, mens Nørremølle selv ejer en indtagende stemme, og teksterne er heller ikke værst. Der hviler en stemning af sonisk luksus over Forelskede Sommer, og den udgør i det hele taget en oase her i dagenes malstrøm.

Jens Nørremølle: Forelskede Sommer (Kick/GDC)

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu