Læsetid: 1 min.

Befriende fandenivoldsk

29. august 2005

I Slingreland, hvor vi daffer omkring og ser alting på hovedet, leverer det norske slagtøjspunkensemble Kaizers Orchestra lydsporet til allehånde dulgte gerninger og gesjæfter. I krydsfeltet mellem ur-rock'n'roll, søsyge tangoer, animeret skrammelpunk og derangeret sigøjnermusik leverer de nogle af de mest inciterende rytmer og toner, der nogensinde er udgået fra Norge. Gruppens force er et stykke hen ad vejen dens forrygende intense koncerter, men at dømme ud fra den spritny langspiller her - Maestro hedder den - har de også rigtig god fod på pladestudiets uanede muligheder. Maestro har som konceptuelt omdrejningspunkt sindssygeanstalten Dieter Meyers Institution, et på overfladen almindeligt psykiatrisk hospital, der dog hen ad vejen viser sig at have sin egen dæmoniske dagsorden. Anstaltens leder er den mystiske Dieter Meyer - også kendt som Maestro m.m. - der fylder godt i landskabet. Uden at nogen har set ham. Men selv uden dette scenario som bagtæppe kan pladens 11 skallesmækkende udladninger nydes af hvem som helst, der nogensinde har holdt af Tom Waits, Salem, Birthday Party og østeuropæisk folkemusik, når den er mest vind og skæv. Nu er De forvarslet. Storm koncertsalene!

Kaizers Orchestra: Maestro (Vertigo/Universal)

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu