Læsetid: 1 min.

Brasiliansk elegance

19. september 2005

Endnu en gang leverer den herboende brasilianske sangerinde Silvana Malta en plade med stærkt jazzpåvirket brasiliansk musik. Og med al respekt for den danske gruppe, som normalt står bag hende, så gør det altså en forskel, at hun på Céu De Brasilía samarbejder med to mesterlige landsmænd, Airto Moreira (percussion) og Toninho Horta (guitar, vokal m.m.).

Ikke mindst Horta, denne fantastiske musiker, som med sit guitarspil og sin egen pladeproduktion er en af Pat Methenys hemmelige påvirkninger, fylder musikken med karisma og smukke instrumentale og vokale indsatser. Det må også have inspireret Torben Westergaard (bas), Steen Rasmussen (klaver) og Jonas Johansen (trommer). At der til med er tale om en lykkelig sammensætning af selvskrevet materiale og musik af Nascimento, Jobim, Horta og Pascoal, at sangene er både kreativt arrangeret og smukt leveret, er alt sammen med til at løfte denne udgivelse til en særdeles indbydende og holdbar musikalsk oplevelse.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu