Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Charlie og chokoladefabrikken

Kultur
23. september 2005

Den visuelle side af Tim Burtons filmatisering af den britiske forfatter Roald Dahls nok mest berømte roman fejler ikke spor, og instruktøren får endda tilføjet den dybt moralske historie - om uartige børn og forældrene, der er skyld i, at de er så uartige - en ret morsom freudiansk dimension.

Den er ikke med i bogen og handler om Willys problematiske forhold til sin tandlægefar (Christopher Lee). Alligevel er Charlie og chokoladefabrikken ikke nogen specielt vellykket film. Ofte går den handlingsmæssigt helt i stå og forlader sig lidt for meget på kulissernes og karakterernes charme eller mangel på samme.

Johnny Depp spiller fabriksejer Willy Wonka som en syg blanding af Michael Jackson og Peter Pan, og indimellem har man fornemmelsen af, at han er med i en anden film end resten af skuespillerne - ikke mindst lille Freddie Highmore i rollen som den fattige og godhjertede Charlie, der sammen med fire forfærdeli-ge børn vinder en rundvisning på Wonkas chokoladefabrik.

Og Burtons ellers så fremragende huskomponist, Danny Elfman, yder slet ikke Dahls vittige og barske san-ge retfærdighed med sin lidt for moderne musikledsagelse.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her