Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Forhekset

Kultur
16. september 2005

Den kærlighedshungrende heks Isabel Bigelow (Nicole Kidman) er træt af sin fortryllende verden. Da hun opdages af hovedrolleindehaveren i en genindspilning af 60'er tv-serien Forhekset, den linseliderlige krukke Jack Wyatt (Will Ferrell), bliver næste stop, ironisk nok, Drømmefabrikken. Selv om Hollywood er en falmet satirisk skydeskive, og instruktør Ephrons CV giver anledning til sund skepsis (hun har bl.a. Sleepless in Seattle på sin samvittighed) er Forhekset ingen ueffen romatisk komedie.

Der holdes et rapt tempo og bydes på skønne farvemættede billeder, og derudover rummer hekseri jo fine muligheder for finurlig filmmagi.

Af en sexbombe at være navigerer Kidman forbløffende godt i denne uskyldige, næsten kyske, komedie. Derudover ses Michael Caine og Jason Schwartzman i pudsige biroller som henholdsvis Isabels skørtejagende fader og Wyatts Tom Cruise-klon af en agent. Også mænd med kærester med en lovlig sød filmtand kan trygt sætte sig overskrævs på det kosteskaft, der i dette tilfælde altså blot er et kosteskaft.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her