Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Helter Skelter

Kultur
2. september 2005

Da Roman Polanskis unge, gravide kone, Sharon Tate, blev brutalt slagtet af Charles Mansons disciple i 1969, sendte det chokbølger gennem verden. Chokket var ikke mindre, da Manson og hans disciple blev arresteret og tilsyneladende ikke angrede deres mange ugerninger. I dag har flere af de kvindelige disciple oprettet egne hjemmesider, hvor de bizart nok fortæller om deres liv som genfødte kristne. Tilbage står stadig spørgsmålet om, hvad der fik dem til at myrde for Manson. John Grays Helter Skelter er et forsøg på give lidt indsigt i Mansons syge sind. I filmen spilles han af Jeremy Davies, der før har inkarneret udsyrede karakterer, men ikke så intenst og uhyggeligt som her. Helter Skelter er en tv-film, men Davies gør sit til at løfte den. Inspireret af en Beatles-sang, som, mener Manson, henvender sig direkte til ham, taler han om 'Helter Skelter', en slags dommedag, hvor de sorte vil vende sig mod og udrydde de hvide, og han siden vil kunne indtage sin retsmæssige plads som verdens hersker. Det er skræmmende, men endnu mere skræmmende er det at se alle de følelsesmæssigt fortabte unge, som Manson får fat i med sin pseudovisionære, semireligiøse tågesnak. CMC

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her