Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Musikalske abstraktioner

Kultur
17. oktober 2005

Tenor- og sopransaxofonisten Lotte Anker har i årevis stædigt insisteret på traditionen for avantgarde- og free jazz, hvilket i høj grad kommer til udtryk i hendes cd-samarbejde med to kapaciteter på området, Craig Taborn (klaver) og Gerald Cleaver (trommer). Et klassisk, benhårdt format, der kræver erfaring og det yderste i intuitiv musikalsk indlevelse. Det bliver noget flagrende ind imellem, men her trives den personlige tone og kærligheden til musikalske abstraktioner. Det fører bl.a. til et besættende forløb med "The hierophant" og den smukkeste akrobatik i "Frog Floating".

Anker/Taborn/Cleaver: Triptych (Leo Records)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her