Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Nattestemningsmusik

Kultur
7. oktober 2005

Første danske jazz-dvd nogensinde. Et habilt forsøg på at puste visuelt liv i en spillesituation med trioen GinmanBlachmanDahl! alias Lennart Ginman (bas), Thomas Blachman (trommer) og Carsten Dahl (klaver).

Te-norsaxofonisten Thomas Agergaard er inviteret med og har en væsentlig andel i, at musikken i perioder opnår en ganske særlig melankolsk fortætning og farve.

Den improviserede nattestemningsmusik, optaget i Copenhagen Jazzhouse i februar 2005, har instruktøren Don McGlynn fanget i en kontrastrig lyssætning med skarpe spots, skygger og furer og et dvælende mørke rundt om musikerne.

Farverne er gyldent mættede eller filtreret i blåt eller sort/hvid, alt efter stykkernes musikalske kulør, og de fire kameraer følger nysgerrigt musikernes ageren fra alle tænkelige vinkler og med flittig brug af nærbilleder. I visse tilfælde benyttes tre- eller firdobbelt splitscreen, der følger sammenspillet fra forskellige sider.

Resultatet er stilfuldt, selv om interessen ikke holder til en hel times koncert på en skærm.

Der er bonusmateriale bl.a. med korte musikerinterviews (på engelsk!), og med følger den cd-udgivelse med kvartetten fra 1998, der i sin tid udkom på Thomas Blachmans Manrec-selskab.CM-H

GinmanBlachmanDahl! featuring Thomas Agergaard: Testing 1-2-3-4 (DVD & CD. Verve/Universal)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her