Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Ypperligt trio-trip

Kultur
17. oktober 2005

Omkring fire minutter inde i "There Comes A Time", den svenske pianist Bobo Stensons triofortolkning af trommeslageren Tony Williams' komposition, opstår der en genial rytmisk fortætning i sammenspillet mellem klaver, bas og trommer. En hurtig figur opad i klaveret ender i et lille piskesmæld af et sekundsammenstød (atonalt interval af to toner lige op ad hinanden).

Et livsaligt moment, der virker så stærkt i kraft af den musikalske sammenhæng, det indgår i. Sådanne øjeblikke er der en rigdom af på Stensons nye cd Goodbye, i trio med Anders Jormin (bas) og den uforlignelige Paul Motian (trommer). Stenson tilhører verdenseliten af jazzpianister, og Goodbye bekræfter indtrykket af en kunstner, der i trioformatet igennem det seneste tiår bl.a. med Reflections (1996) og War Orphans (1998) trænger ned i det musikalske grundstof og kommunikerer det dybt personligt ud via tangenterne.

Igen er det ballader og mellemtempi, der arbejdes med i et åbent og luftigt sammenspil ofte med en flydende, plastisk pulsfornemmelse, som Motian mestrer. Efter en lidt bleg start tager musikken fat i et vidtfavnende materiale med smukke, besjælede udgaver af bl.a. Henry Purcells "Music For A While", Ariel Ramírez' "Alfonsina" og en kraftfuld version af Ornette Colemans "Race Face".

Et ypperligt trio-trip.

cmh

Bobo Stensson Trio: Goodbye (ECM)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her