Læsetid: 1 min.

Layer Cake

4. november 2005

Den nye James Bond, Daniel Craig, spiller den navnløse hovedperson i denne umådeligt vellavede og underholdende gangsterfilm. Instruktøren, Matthew Vaughn, har tidligere produceret Guy Ritchies Lock, Stock and Two Smoking Barrels og Snatch, og Layer Cake er hans instruktør-debut.

Det siges, at Vaughn sørgede for, at Ritchies film overhovedet hang sammen, og han viser sig da også at være en mere end kompetent instruktør, der både kender sine klassikere i genren - The Long Good Friday, Get Carter - og formår at tilføre den ny energi. Titlen, Layer Cake, hentyder til de samfundslag, en dygtig gangster kan arbejde sig op gennem.

Craig har rollen som en forretningsmand, der tilfældigvis sælger kokain, og som viser sig at være et naturtalent i det spil, der fører mod toppen. Mod sin vilje involveres han i en handel med nogle dumme, brutale wanna be's, der ikke er så gode til at spille spillet som han, og han får rig lejlighed til at vise, hvad han dur til. Alle roller er besat med solide, britiske kræfter - bl.a. Michael Gambon, Colm Meaney, Kenneth Cranham - og Vaughn demonstrerer ofte, at han ejer en sikker, visuel sans.

I modsætning til Ritchie, der laver tegneserier på film, er Vaughn også mere alvorlig, dog ikke uden humor, og det klæder bestemt kun filmen. Ærgerligt, at vi ikke får lov til at opleve Layer Cake få ordinær biografpremiere herhjemme.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu