Læsetid: 1 min.

Italiensk verdensklasse

12. december 2005

Trompetisten Paolo Fresu er en af de mange glimrende italienske musikere, vi i de senere år har kunnet stifte nærmere bekendtskab med via plader og tværnationale samarbejder. Hans spil og musikalske vision er fuld af varme og håndelag. Han viderefører på en personlig måde traditionen fra Miles Davis' lyriske trompetspil og benytter både dæmper og flygelhorn på overlegen vis.

Heller ikke Davis' sene 50'er-kvintet med dens rytmiske elegance og egale gruppelyd har levet forgæves, når man lytter til denne yderst velklingende og inspirerede plade med fornemme kompositioner, alle skrevet af Attilio Zanchi, der høres på bas sammen med Roberto Cipelli (klaver), Ettore Fioravanti (trommer), Tino Tracanna (saxofoner) foruden Fresu selv.

Denne overskudsmundfuld byder på fremragende jazzspil i en åbenhjertig, melodisk atmosfære. Blandt de mange gode numre skal nævnes den flertydige og spændende "Free Dance", den hymneagtigt smukke "Childrens Playsong" og øjeblikstilstanden, "Aprés midi", eftertænksomt spundet ind af Fresus bløde flygelhorn.

Paolo Fresu 5tet: P.A.R.T.E. - Plays the music of Attilio Zanchi (EMI)

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu