Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

King Kong

Kultur
16. december 2005

Kan man som undertegnede ikke lide Peter Jacksons version af King Kong, har man mulighed for at fordybe sig i den originale fra 1933. Ernest B. Schoedsack og Merian C. Coopers King Kong er, med fare for at lyde som en fornærmet puritaner, alt det, Jacksons film ikke er: Spændende, velfortalt og med hjertet på rette sted. Willis O'Briens effekter, der gør Kong i stand til at kravle op på toppen af Empire State Building, syner ikke af meget i dag. Men for 70 år siden var O'Briens arbejde banebrydende, og det er ikke svært at give slip og bare nyde denne milepæl i filmhistorien. I USA har man lige udsendt King Kong i en dobbelt-disc-udgave, hvor Jackson erklærer filmen sin kærlighed, og hvor man bl.a. kan fornøje sig med en underholdende dokumentarfilm om Merian C. Cooper, der var lige så meget eventyrer som filminstruktør. Skulle man ikke have fået nok af all things King Kong, så kan man investere i dobbelt-dvd med de såkaldte produktions-dagbøger, som Peter Jackson optog og lagde ud på nettet næsten hver dag i løbet af King Kongs tilblivelse. Jeg så dem, inden jeg så filmen, og jeg må indrømme, at det var ret spændende at få så detaljeret og afslørende et kig bag kulisserne på en stor og effekttung produktion som King Kong. Produktions-dagbøgerne er tilmed ofte morsomme og - ved jeg nu - bedre end selve filmen.

King Kong. Instr.: Merian C. Cooper og Ernest B. Schoedsack. Universal. Region 1. Kan fås vis nettet

King Kong Production Diaries. Instr.: Peter Jackson. Universal. Region 2

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her