Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Lord of War

Kultur
2. december 2005

Andrew Niccol er en politisk bevidst instruktør, der i tidligere film har behandlet farerne ved genmanipulation (Gattaca) og mediernes magt over menneskene (Peter Weirs The Truman Show, som Niccol skrev). I sin nye film, Lord of War, portrætterer Niccol en våbenhandler (Nicolas Cage), der holder sig fri af alle moralske, etiske spekulationer og sælger våben til hvem som helst. Undervejs i sin karriere sælger han også sin sjæl og mister sin familie, men våbenhandel er det eneste, han er god til, og derfor bliver han ved.

Ideen er god, men Niccol lægger et slør af ironi og humor ned over både historie og hovedperson, hvorfor man som publikum har svært ved at engagere sig. Det er umuligt at tage den anklage mod både personer og nationer, som Lord of War egentlig er, alvorligt. Ingen tvivl om at Niccol har noget vigtigt at fortælle, men formen tager magten fra indholdet, og man sidder tilbage med en følelse af at have set en underholdningsfilm, der ligesom våbenhandleren er uden egentlige skrubler.

Lord of War. Instr. og manuskript: Andrew Niccol. Amerikansk (Empire, Palads og CinemaxX i København og et par biografer i provinsen)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her