Læsetid: 1 min.

Toy Story

16. december 2005

I år er det også 10 år siden, at den første computeranimerede spillefilm så dagens lys. Pixar og John Lasseter har siden erobret verden med film som Monster's Inc., Find Nemo og De Utrolige, men det var Toy Story, der begyndte det hele. Filmen er en hyldest til fantasien og barnet i os alle, og den handler om legetøjet, der bliver levende, når børnene ikke kigger. I centrum af historien står cowboy-dukken Woody, drengen Anders' bedste 'ven', som på Anders' fødselsdag får konkurrence fra den smarte hightech-actionman Buzz Lightyear, der dog ikke ved, at han 'blot' er et stykke legetøj. Et eviggyldigt budskab om vigtigheden af venskab udgør rygraden i en film, der stadig føles frisk, fordi Lasseter og Co. har forstået, at det er historien og karaktererne og ikke teknikken, som gør en film god. Randy Newman har lavet den fine musik og den gode titelsang, og fire år senere fik Toy Story selskab af en efterfølger, som er ligeså magisk og morsom. Begge film er nu genudkommet på dvd, og det er grund nok til at gense dem alene eller sammen med børnene her i julen.

Toy Story 1+2. Instruktion: John Lasseter. Buena Vista. Region 2

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu