Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Høj-eksplosive knaldperler

Kultur
30. januar 2006

Den engelske musikpresse elsker hype. De elsker at udråbe det ny Beatles, det ny Oasis, det ny dit og det ny dat. Hver uge. 52 gange om året. Så det er ikke så sært, hvis den engang i mellem har ret. Som med Arctic Monkeys, der blev hypet hysterisk på baggrund af singlen "I Bet You Look Good On The Dancefloor". Den var også god. Og tilpas anderledes. De gode nyheder er, at det spritny debutalbum, Whatever People Say I Am, That's What I'm Not holder singlens standard. Fuld ad høj-eksplosive knaldperler, man tilmed kan danse til; især hvis man er fuld og ved at koge over af hormoner. Der er fuld knald på hele vejen igennem på det personlige stilkatalog, der trækker tråde fra Kinks og Who over Clash og Jam og hele vejen frem til Libertines. Ur-engelsk balladerock med lige præcis hjerne og vid nok til, at man hænger på hele vejen igennem.

Arctic Monkeys: Whatever People Say I Am, That's What I'm Not (Domino/Playground)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her