Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Monstrøs skønhedsåbenbaring

Kultur
30. januar 2006

Ikke siden Nancy & Lee-lp'en med Nancy Sinatra og Lee Hazlewood lå i uafbrudt rotation på sindets rejsegrammofon, har vi her i firmaet hørt så stemningsfyldt og vellykket en duetplade som denne monstrøse skønhedsåbenbaring, den tidligere Belle & Sebastian-sangerinde Isobel Campbell har begået i selskab med ex-Screaming Trees-sanger Mark Lanegan. Han synger dybt, rustent og skæbnesvangert, hun synger piget, hviskende og bedårende uden skygge af vibrato og når disse to temperamenter støder sammen, opstår lige dele hvid og sort magi. Her er både lys og skygge, ild og vand, hårdhed og eftergivenhed samt tonsvis af uskyld og erfaring. Sangene emmer af en fatal folkloristisk grundtone, godt garneret med twang-guitar, diskrete strygere, opretstående klaver og spartansk rytmegruppe.

Isobel Campbell & Mark Lanegan: Ballad of the Broken Sea (V2/Bonnier-Amigo) Udkommer i dag

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her