Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Britpoppens stamfader lyner

Kultur
27. februar 2006

På enhver top 10 over Englands all-time bedste sangskrivere må tæt på førstepladsen ligge Ray Davies, leder af hedengangne The Kinks og britpoppens stamfader i kraft af tone, emnevalg og banebrydende brug af ærkebritisk som legitimt rocksprog. Alle fra David Bowie, Queen, The Jam og The Smiths over Blur og Pulp til Kaiser Chiefs og The Libertines skylder! Nu har koryfæet begået sit første regulære soloalbum (efter bare 42 år!) og han er i topform på de 12 sange fra Other People's Lives. Uden så meget som et stjålent blik mod tidens trends hviler der stadig en indbydende nutidig ambiens over projektet, hvis raison d'*tre er Davies' evne til at tage afsæt i og knytte an til virkeligheden i al dens vidunderlige banalitet. Måske skyldes fornemmelsen af påtrængende nødvendighed, at Davies blev plaffet ned på åben gade i New Orleans for to år siden, men hvad end grunden er, fremstår resultatet uafviseligt og uundværligt. Gamle fans vil græde af glæde og nye styre direkte mod det fabelagtige bagkatalog.

Ray Davies: Other People's Lives (V2/Bonnier-Amigo)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her