Læsetid: 1 min.

Bandidas

7. april 2006

En humoristisk, engelsksproget kvindewestern med Salma Hayek og Penélope Cruz i hovedrollerne, instrueret af to nordmænd og skrevet og produceret af franske Luc Besson.

På papiret lyder Bandidas præcis lige så anstrengt, som den viser sig at være i biografen. Bevares, det er et par labre tøsebørn, man har fundet til at skrue ned i hver sit stramme cowboy-outfit. Men det er stort set også den eneste formildende omstændighed ved dette gennemført uoriginale og umorsomme produkt fra Bessons filmfabrik, EuropaCorp.

Filmen foregår i slutningen af 1800-tallet, og handlingen har et eller andet at gøre med griske amerikanske bankfolks ublu udnyttelse af fattige, mexicanske landarbejdere - med den mexicanske guvernørs velsignelse. Det bliver i bogstavelig forstand startskuddet til, at bondepigen Cruz slår sig sammen med Hayeks mere sofistikerede rigmandsdatter og begynder at røve banker. I bedste Robin Hood-stil giver de byttet til de fattige, men har snart en grimrian af en amerikansk gunman lige i hælene.

Selv om Besson i credits tager hele æren for Bandidas, synes den at være mere end en smule inspireret af Louis Malles Viva María! (1965), der dog på alle måder havde mere at byde på.

Bandidas. Instruktion: Joachim Roenning og Espen Sandberg. Manuskript: Luc Besson og Robert Mark Kamen. Fransk (Palads i København og en lille håndfuld biografer i resten af landet)

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu