Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Firewall

Kultur
21. april 2006

Harrison Ford har et lille, efterhånden slidt trick, han benytter sig af i sine mere alvorlige film, og som skal overbevise publikum om, at han er vred/bange/ked af det: Han bævrer med underlæben, nogle gange endda med begge læber. Så er man klar over, at ikke alt er, som det bør være. I Richard Loncraines nye thriller, Firewall, får Ford rig lejlighed til at bævre med læberne. Han spiller en bank-sikkerhedschef, der nægter at bøje nakken og følge ordrer, da en bande gemene tyve anført af Paul Bettany kidnapper hans kone og to børn for at få hans hjælp til elektronisk at røve banken. Bettany, der assisteres af danske Nikolaj Coster-Waldau, gør ellers, hvad han kan for at tvinge Ford til at samarbejde. Men vi ved jo godt, at ingen kan få. Netop forudsigeligheden er Firewalls store problem. Der er stort set ikke én original tanke, som i glimt spiller på de rigtige tangenter i forhold til drama og action, men aldrig for alvor bliver spændende. Loncraine, der har lavet betydeligt bedre film, bruger lidt mere tid på karaktertegning og psykologi, end genren foreskriver. Det hjælper dog ikke, når Ford stort set kun kan finde ud af at bævre med læben.

Firewall. Instruktion: Richard Loncraine. Manuskript: Joe Forte. Amerikansk (Imperial i København og en lang række biografer i resten af landet)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her