Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Rødløg til Bechet

Kultur
15. maj 2006

Den legendariske sopransaxofonist, Sidney Bechet (1897-1959), eller rettere musikken, der forbindes med ham, er rammen om den rumænsk-tyske altsaxofonist og klarinettist Hugo Siegmeths plade. Her er ikke tale om tilbageskuende musik, men om levende nytolkninger af det stærke melodiske materiale. Det er en gevinst, at Siegmeth udover sin velspillende rytmegruppe har involveret en strygekvartet samt Geoff Goodman (guitar, banjo). Det farver, overrasker og udvider musikkens klang- og genrespektrum. F.eks. bliver "Petit Fleur" til et lyrisk stykke kammermusik med jazznerve i Siegmeths klarinetspil, og Goodman bidrager med sit klimprende banjospil og beherskede, svævende el-guitarspil til en både autentisk og moderne atmosfære. I "Les Oignons" høres en trækharmonika, som retter musikken i retning af sydlandsk folklore. Siegmeth selv spiller med en varm, lyrisk saxtone og viser fornemme takter som klarinettist. En skøn lille sag.
Hugo Siegmeth: Red Onions - Celebrating Sidney Bechet (ACT Music)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her