Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Saftig akustisk trio

Kultur
29. maj 2006

Antonio Farao (f. 1965) er en særlig pianistisk begavelse. Han har i de seneste år gjort sig bemærket i trompetisten Jens Winthers europæiske kvintet, men har i øvrigt adskillige soloplader bag sig og er en af Italiens mest markante nyere jazzpianister.

Samarbejdet med de store personligheder, den tjekkiske bassist Miroslav Vitous og den schweiziske trommeslager Daniel Humair, er yderst vellykket. Farao er teknisk og rytmisk formidabel. Hans melodilinjer, hans fejende løb og hans krydrede akkorder er fulde af satsning og følelse.

Man tænker sådan set ikke nærmere over, at hovedparten af de musikalske forlæg stammer fra landsmanden Paolo Pier Pasolinis film, krediteret filmkomponister som Rustichelli, Piccioni og Ghiglia. Dette er moderne, saftigt akustisk triospil.

Farao/Vitous/Humair: Takes On Pasolini (CamJazz)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her