Læsetid: 1 min.

En bleglækker affære

19. juni 2006

Hot Chips andet hjemmeproducerede album er en bleg affære. Og det er skam helt i orden. Blot er det slående, hvor hvide og hulbrystede de fire herrer fra London lyder, og det understreges yderligere af, at de forsøger at lave dansemusik. Og har succes med det. Man kan nikke i retning af uk garage, old school-house, Stereolab, Zoot Woman, Lali Puna og tidlig Roxy Music. Vi befinder os altså i en europæisk stilsikker tradition, og løjerne på The Warning foregår da også i britisk velkontrolleret strambuks. Endda matchet af velafbalancerede vokalharmonier komplet med stiff upper lip, om det så er over en DFA-klingende forvrænget discobas, piskesmældsprogrammeringer a la Aphex Twin eller en primitiv synthmelodi fra de svundne 80'ere. Selv de mest udsvævende popeksperimenter foregår med måde, men netop selvkontrollen er med til at gøre Hot Chip ekstra lokkende, catchy, ja, funky på en bleglækker måde.

Hot Chip: The Warning (EMI Records/EMI-Capitol)

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu