Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

MIDDELBOES BEDSTE

Kultur
19. september 2006

* Alvin Ailey American Dance Theater Så kommer de smidige newyorkerdansere tilbage til Tivoli. I år danses bl.a. Shining Star fra 2004 af David Parsons. Men jo, danserne kaster også benene og skørterne rundt til Rocka My Soul i Aileys 1960’er-klassiker Revelations... Koncertsalen i Tivoli, 19-23. sep, tir-søn kl. 19.30 samt lør kl. 14 og søn kl. 15. www.tivoli.dk

* RUM/MUR
Hun kan noget med sine ord, Julie Thor Fryd. Og Ole Westh-Madsen demonstrerer igen sin formidable evne til at skildre den særling, som mange af os nok ville udvikle os til, hvis ikke nogen ude i virkeligheden holdt os fast. Instruktion: Lars Romann Engel. Scenografi: Catia Hauberg. Café Teatret til 30. sep.
www.cafeteatret.dk

* Jacque synger Brel
Efter otte års pause synger skuespilleren Jacque Lauritsen igen sine elskede Jaques Brel-sange. Sidst skrev jeg i anmeldelsen: ’Så stramt kan det altså gøres – at synge Brel. Og så vittigt. Og så bidende tragisk...’ Sang: Jacque Lauritsen. Musik: Bjarne Sahl og Kim Jezus. Krudttønden ved Kanonhallen, 19-30. Sep. Man-fre kl. 20, lør. kl. 17
www.jacquesyngerbrel.dk

MERE MIDDELBOE
Teateranmelderen mener

* ... at fortællerteater fungerer
Ved Børneteaterfestivalen i Horsens i weekenden gik årets børneteaterpris til Det Fortællende Teater ved Jesper la Cour Andersen og Troels Kirk Ejsing. Motivationen var, at Det Fortællende Teater nu på tiende år fortæller, ’så verden forsvinder omkring publikum’.
Fortællingen som scenegenre er vitterlig hot i det danske børneteater. Som en modstrømning til det visuelt avancerede teater er fortællerteatret blevet populært med sin ene skuespiller på scenen, alene med en stol – eller en fåreskindskåbe og en kølle. Jesper la Cour Andersen har allerede længe turnéret med I Guder!, hvor han lægger magistemme og drømmekrop til 11 nordiske guder. Flere unge følger i hans fantasifodspor: Michael Lykke og Ulrik Stets Hilden, for eksempel. Målet er at holde tilskuerne fast med tekstforkortelser eller associationer, netop så forestillingen bliver skræddersyet til hvert nyt publikum. Lyt selv! Men pas på: Som tilskuer får man lynhurtigt koblet indre billeder på ordene.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her