Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Litteratur anno 2006

Kultur
14. december 2006

Erik Skyum-Nielsen

1. Årets bedste danske skønlitterære bog? Suzanne Brøgger: Sølve 2. Årets bedste udenlandske skønlitterære bog? Ovids elskovskunst. Håndbog i hor. På dansk ved Otto Steen Due. Illustreret af Christian Lemmerz 3. Årets bedste fagbog (dansk el. udenlandsk)? Al Gore: En ubekvem sandhed. Den globale opvarmning og hvad vi kan gøre ved den 4. Årets store overraskelse/fornyelse (forfatter + titel)? Simon Grotrian: Jordens salt og verdens lys. Salmer 5. Årets største fuser (forfatter + titel)? Peter Høeg: Den stille pige 6. Hvilken klassiker vil jeg næste gang læse/genlæse? Thomas Mann: Trolddomsbjerget

Georg Metz

1. Årets bedste danske skønlitterære bog? Knud Romer: Den som blinker er bange for døden 2. Årets bedste udenlandske skønlitterære bog? – 3. Årets bedste fagbog (dansk el. udenlandsk)? Thyge Svenstrups Erik Arup afhandling. 4. Årets store overraskelse/fornyelse (forfatter + titel)? Knud Romer: Den som blinker er bange for døden 5. Årets største fuser (forfatter + titel)? – 6. Hvilken klassiker vil jeg næste gang læse/genlæse? Herman Bang: Stuk

Lilian Munk Rösing

1. Årets bedste danske skønlitterære bog? Kirsten Thorup: Førkrigstid 2. Årets bedste udenlandske skønlitterære bog? Marcel Proust: I skyggen af unge piger i blomst 3. Årets bedste fagbog (dansk el. udenlandsk)? Thomas Bredsdorff: Dansk litteratur set fra månen 4. Årets store overraskelse/fornyelse (forfatter + titel)? Carsten Jensen: Vi, de druknede 5. Årets største fuser (forfatter + titel)? Bente Schwartz: Kvinde i tiden 6. Hvilken klassiker vil jeg næste gang læse/genlæse? Søren Kierkegaard: Kjerlighedens Gjerninger

Signe Lindskov Hansen

1. Årets bedste danske skønlitterære bog? Kirsten Thorup: Førkrigstid 2. Årets bedste udenlandske skønlitterære bog? Sjón: Splinten fra Argo 3. Årets bedste fagbog (dansk el. udenlandsk)? Pia Fris Laneth: Lillys Danmarkshistorie 4. Årets store overraskelse/fornyelse (forfatter + titel)? Sissel Bergfjord: Min morfars stemme 5. Årets største fuser (forfatter + titel)? Sørine Gotfredsen: Regine 6. Hvilken klassiker vil jeg næste gang læse/genlæse? Else Henneberg Pedersens nyoversættelse af Marcel Proust: På sporet af den tabte tid

Rune Lykkeberg

1. Årets bedste danske skønlitterære bog? Naja Marie Aidt: Bavian 2. Årets bedste udenlandske skønlitterære bog? Erlend Loe: Volvo Lastvagnar 3. Årets bedste fagbog (dansk el. udenlandsk)? Amartya Sen: Identity and violence 4. Årets store overraskelse/fornyelse (forfatter + titel)? Frederik Stjernfelt mfl (red.): Tankens magt – Vestens idéhistorie i tre bind. 5. Årets største fuser (forfatter + titel)? Birthe Rønn Hornbech: Tale er guld. 6. Hvilken klassiker vil jeg næste gang læse/genlæse? Gustave Flaubert: Bouvard et Pécuchet

Peter Nielsen

1. Årets bedste danske skønlitterære bog? Kirsten Thorup: Førkrigstid 2. Årets bedste udenlandske skønlitterære bog? Christoph Hein: I hans tidlige barndom en have 3. Årets bedste fagbog (dansk el. udenlandsk)? Ayaan Hirsi Ali: Ayaan – opbrud og oprør 4. Årets store overraskelse/fornyelse (forfatter + titel)? Carsten Jensen: Vi, de druknede 5. Årets største fuser (forfatter + titel)? Kulturministeriets Kulturkanon 6. Hvilken klassiker vil jeg næste gang læse/genlæse? Marcel Proust: På sporet af den tabte tid, i Else Henneberg Petersens nyoversættelse

Torben Brostrøm

1. Årets bedste danske skønlitterære bog? Suzanne Brøgger: Sølve 2. Årets bedste udenlandske skønlitterære bog? Dostojevskij: Idioten (nyoversættelse) 3. Årets bedste fagbog (dansk el. udenlandsk)? Bjørn Bredal: Renæssancemennesket (Montaigne) 4. Årets store overraskelse/fornyelse (forfatter + titel)? Robert Walser: Røveren 5. Årets største fuser (forfatter + titel)? Peter Høeg: Den stille pige 6. Hvilken klassiker vil jeg næste gang læse/genlæse? Herman Melville: Moby Dick

Lotte Folke Kaarsholm

1. Årets bedste danske skønlitterære bog? – 2. Årets bedste udenlandske skønlitterære bog? Edward Said: Uden sted 3. Årets bedste fagbog (dansk el. udenlandsk)? Ole Lange: Stormogulen 4. Årets store overraskelse/fornyelse (forfatter + titel)? Knud Romer: Den som blinker er bange for døden 5. Årets største fuser (forfatter + titel)? Olav Hergel: Flygtningen 6. Hvilken klassiker vil jeg næste gang læse/genlæse? Herman Melville: Moby Dick

Anton Geist

1. Årets bedste danske skønlitterære bog? Henning Mortensen: Ræven går derude 2. Årets bedste udenlandske skønlitterære bog? Andrew O’Hagan: Be near me 3. Årets bedste fagbog (dansk el. udenlandsk)? Gregory J. Feist: The psychology of science and the origins of the scientific mind 4. Årets store overraskelse/fornyelse (forfatter + titel)? Jonas Bruun: Drivjagt 5. Årets største fuser (forfatter + titel)? Peter Høeg: Den stille pige 6. Hvilken klassiker vil jeg næste gang læse/genlæse? Arthur Conan Doyle: The Hound of the Baskervilles

Marianne Ping Huang

1. Årets bedste danske skønlitterære bog? Mette Moestrup: King Size 2. Årets bedste udenlandske skønlitterære bog? Günter Grass: Beim hauten der Zwiebel 3. Årets bedste fagbog (dansk el. udenlandsk)? Hans-Jørgen Nielsen: Nye Sprog, Nye Verdener - udvalgte artikler om kunst og kultur 4. Årets store overraskelse/fornyelse (forfatter + titel)? Maja Lee Langvad: Find Holger Danske 5. Årets største fuser (forfatter + titel)? Kulturministeriets Kulturkanon 6. Hvilken klassiker vil jeg næste gang læse/genlæse? Cao Xueqin: A Dream of Red Mansions

Thomas Thurah

1. Årets bedste danske skønlitterære bog? Suzanne Brøgger: Sølve (Gyldendal) 2. Årets bedste udenlandske skønlitterære bog? Péter Esterházy: Revideret udgave (Rosinante) 3. Årets bedste fagbog (dansk el. udenlandsk)? Hans Siggaard Jensen, Ole Knudsen, Frederik Stjernfelt (red.): Tankens magt - Vestens idéhistorie (Gyldendal) 4. Årets store overraskelse/fornyelse (forfatter + titel)? Jon Høyers oversættelse af Hermann Broch: Vergils død (Gyldendal) 5. Årets største fuser (forfatter + titel)? Salman Rushdie: Klovnen Shalimar (Gyldendal) 6. Hvilken klassiker vil jeg næste gang læse/genlæse? Virginia Woolf: Bølgerne

Tue Andersen Nexø

1. Årets bedste danske skønlitterære bog? Lars Skinnebach: Din misbruger 2. Årets bedste udenlandske skønlitterære bog? Thomas Pynchon: Against the day 3. Årets bedste fagbog (dansk el. udenlandsk)? Fredric Jameson: Archaeologies of the future 4. Årets store overraskelse/fornyelse (forfatter + titel)? Henning Mortensen: Ræven går derude 5. Årets største fuser (forfatter + titel)? Poul Behrendt: Dobbeltkontrakten 6. Hvilken klassiker vil jeg næste gang læse/genlæse? Ludvig Holberg: Peder Paars

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her