Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Ud af sneglehuset

'Kærlighed og krydderier' er en romantisk komedie uden megen romantik eller komik, men med en del forsonende træk og et enkelt forsonende trækplaste
Kultur
14. september 2007

Amerikanerne er som bekendt aldrig brændt varme på undertekster, og Kærlighed og krydderier er en genindspilning af den seks år gamle tyske film Bella Martha.

Catherine Zeta-Jones spiller den stramtandede mesterkok Kate, hvis ensomme karriereridt af et liv vendes op og ned, da søsteren dør i et trafikuheld og efterlader sig niårige Zoe (Abigail Breslin). For at holde trit må Kates boss ansætte endnu en kok, den tilbagelænede charmør Nick (Aaron Eckhart), som tilfældigvis er hammergod til børn.

At filmen først i tredje akt indhentes af sit dybt forudsigelige plot, er særlig bemærkelsesværdigt, fordi dens svagheder er så markante. Man kunne snildt have tilgivet det lidet originale i at parre en intimitetsfobiramt kontrolfreak med en spontan og smaddersanselig operaelsker, hvis ellers der havde været fyrværkeri over Zeta-Jones og Eckharts samspil. Men det er der ikke.

Seværdig barnestjerne

Hvad Kærlighed og krydderier mangler i amoriner vejer den imidlertid op for i skildringen af Kate og Zoes kamp for at omstille sig til deres nye liv.

En af filmens få gode jokes falder, da Kate udstiller sin manglende indsigt i børn ved at servere en fisk med hoved og det hele for Zoe.

Den stoiske og ikke voldsomt karismatiske skønhed Zeta-Jones er ikke noget dårligt valg som kølige og distancerede Kate, men trækplastret - og filmens sande stjerne - er den elleveårige ener Abigail Breslin (fra Little Miss Sunshine). Overfor hendes lidt gammelkloge, men ellers herligt uudgrundelige blik og væsen generelt må selv stivfrosne hjerter give fortabt. Barneskuespillere har det jo med at gå i hundene, og da denne anmelder så ind i Breslins enorme øjne, blev han slagen af skræk og rædsel ved tanken om, at hun skulle udvikle sig til 2010ernes Lindsay Lohan. Forhåbentlig har hun nogle rigtig søde forældre i virkeligheden.

Kærlighed og krydderier, som foregår i det yderst fotogene Greenwich Village-kvarter, er desuden smukt filmet og har musik af selveste Philip Glass.

Kærlighed og kryderier. Instruktion: Scott Hicks. Manuskript: Carol Fuchs og Sandra Nettelbeck. Amerikansk (Metropol, Falkoner, CinemaxX og Palads i København samt otte biografer i provinsen)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her