Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Om at gå vidt

Kultur
1. november 2007
Thomas Espedals 'vandrebog' med den kortfattede titel Gå og den lange tilføjelse eller kunsten at leve et vildt og poetisk liv var i år fra norsk side indstillet til Nordisk Råds pris og blev anmeldt her i avisen

Thomas Espedals 'vandrebog' med den kortfattede titel Gå og den lange tilføjelse eller kunsten at leve et vildt og poetisk liv var i år fra norsk side indstillet til Nordisk Råds pris og blev anmeldt her i avisen (22. februar). Den essayistiske rejseroman, som nu er udkommet på dansk, er en eventyrlig opsigelse af normaliteten med hus og hjem og en romantisk, litterær udflugt med selvindsyn og udsyn i verden - med Arthur Rimbaud som idealskikkelse. Med det spinklest tænkelige udstyr opsøger den 45-årige erfarne forfatter alene eller med vennen Narve først fjeldene, så Paris, Wales, Schwarzwald, Grækenland og Tyrkiet, strabadserende og lystent. Grænser skal overskrides. Hans gode, eftertænksomme og vilde skrift er lystvækkende, brugbar til den langsomhed, han selv efterstræber med både patos og humor. Bogen er delt i to dele, den første med korte afsnit, den anden med lovlig lange, kun lidt nyt bringende partier, men med hjemkomst til nedskrivningen af den bog, man lige læst. Alternativet var at gå i hundene i hjembyen Bergen. Vi sætter pris på valget. Torben Brostrøm

Tomas Espedal: Gå. Eller kunsten at leve et vildt og poetisk liv. Oversat af Jannie Jensen og Arild Batzer. 216 s. 248 kroner. Batzer & Co

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her