Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Ny dvd: Farlig fast food

Kultur
14. december 2007

Med udgangspunkt i Eric Schlossers non-fiktion-bog Fast Food Nation skildrer Richard Linklater i en fiktiv ramme fastfood-industriens skruppelløse jagt på profit, der har så mange menneskelige omkostninger, at filmen giver en lige så stor afsmag for eksempelvis McDonald's og Burger King som Morgan Spurlocks dokumentarfilm om emnet, Super Size Me.

Fast Food Nation følger skiftevis en række forskellige mennesker, som enten bliver ofre for fastfood-industrien, lever af den eller forsøger at bekæmpe den - illegale indvandrere, der arbejder for meget for for lidt, men ikke tør sige fra; politisk engagerede gymnasieelever, der laver iscenesætter mere eller mindre vellykkede aktioner; kødproducenter og slagterier, der er fuldstændig ligeglade med konsekvenserne, så længe de tjener penge.

Det er ofte både vittigt og uhyggeligt, men filmen lider i længden under, at den er for didaktisk og firkantet, også selv om det er i en god sags tjeneste.

 

Fast Food Nation. Instruktion: Richard Linklater. Manuskript: Eric Schlosser og Richard Linklater. Region 2. Scanbox

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her