Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Ny film: Der var engang

Kultur
21. december 2007

Der er point for idé og udførelse til Kevin Lima og Fortryllet, der pakker den romantiske komedie ganske fantasifuldt ind i en frisk og veloplagt parafrase over det gammelkendte eventyr om pigen, der leder efter prinsen på den hvide hest. Giselle hedder den yndige, unge dame, som i filmens animerede prolog føres fra eventyrlandet Andalasia til virkelighedens Manhattan, fordi den onde dronning Narissa er bange for at miste sin trone, hvis hendes stedsøn, den flotte, men overfladiske prins Edward, som har forelsket sig i Giselle, gifter sig med hende.

Naive, hjertensgode Giselle (spillet af Amy Adams, er som en fisk på land i en by, der er fuld af kynikere, og hvor alle tror, at hun er skør. Også den enlige far og advokat Robert (Patrick Dempsey), der dog forbarmer sig over hende og prøver at hjælpe. Romantikken spirer, men det er ikke så ligetil, især ikke da først Edward (James Marsden) og siden Narissa (Susan Sarandon) følger efter Giselle og gør Manhattan mere kulørt, end den plejer at være.

Herefter følger Fortryllet mere eller mindre alle genrens konventioner, men Dempsey er et godt, jordbundent modstykke til sprælske Amy Adams, som bare er helt forrygende.

En på alle måder charmerende og underholdende film.

Fortryllet. Instruktion: Kevin Lima. Manuskript: Bill Kelly. Amerikansk (Eventyrligt mange biografer landet over)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her