Læsetid: 5 min.

På Hukommelses-svigt Allé

Tre danske elektroniske plader. Tre måder at glemme og dermed gense tidligere musikalske drømmerier og fortabelser og digterier på. Vi kan genstarte på skuldrene af giganter, med opdaterede forventninger til forestillingsevnens binære afgrøder
Danske Spleen United gør et vanedannende forsøg på at lokke lytteren ud af bevidstheden på deres andet album, Neanderthal. Forførelsen er monumental.

Danske Spleen United gør et vanedannende forsøg på at lokke lytteren ud af bevidstheden på deres andet album, Neanderthal. Forførelsen er monumental.

Søren Solkær Starbird

19. januar 2008

Glemmer du, så husker jeg. Hvordan den elektroniske musik engang var et løfte om fortabelse eller nye babelstårne; højteknologiske samfund i svimlende mutationer, pixellerede græsenge i stærkere farver, end Moder Natur ville kunne drømme om. Det var tider.

Men fremtiden blev ikke, hvad den havde lovet. Og den er ikke, hvad den har været. Men jeg glemmer alligevel ikke de løfter, den elektroniske musik lokkede med i 80'erne, da synthesizeren endelig kunne købes af sorte funk-futurister og blege romantikere. Eller i 90'erne da stjernestøvet lagde sig over skuldrene på raverne og hardwaren fik nørder til at hallucinere. Utopia, mine damer og herrer. Udfrielse, folkens.

For at blive ved med at drømme, må man nogle gange glemme. Hukommelsessvigt kan være kreative; absencer kan være nødvendige i genopfindelsens navn. Det kan i hvert fald føles og lyde sådan, når man lytter til plader, der så tydeligt trækker på tidligere årtiers udfoldelser ud i kunsten at sætte musen i stikkontakten - men samtidig formår at lyde friske, fri af klicheer, benådet med nye twist til historikken.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu