Læsetid: 5 min.

Den slags får man tæsk for

En række danske sangskrivere undersøger begrebet 'hjemstavn' på cd'en af samme navn. Er resultatet kunstnerisk set ujævnt, får det uvægerligt lytteren til at reflektere over begreber som rødder, hjem og udlængsel
En række danske sangskrivere undersøger begrebet 'hjemstavn' på cd'en af samme navn. Resultatet er kunstnerisk set ujævnt, men får lytteren til at reflektere
5. januar 2008

Det kan i lyset af klodens mange hjemløse måske opfattes som et luksusproblem, at lide af hjemstavnslede.

Ikke desto mindre er det et udbredt fænomen, hvis alene litteraturen er noget at gå ud fra, for kors, hvor den vælter med ungersvende og ditto møer fra især middelstanden, der bare må bort fra, hvad der ofte opfattes og fremstilles som snærende provins. Til Aalborg, Århus eller København, måske New York, Paris og Barcelona - eller hvad begærets dunkle mål nu måtte hedde.

Men som tommelfingerregel altid ind mod metropolerne, væk fra gården, landsbyen eller købstaden. På jagt efter åndsfæller, kicks, retning, berømmelse eller bare gemen anerkendelse. Det er efterhånden så velkendt en historie, at den tangerer klicheen - og den har også spredt sig til filmen, hvor denne rejse udgør en helt lille undergenre i sig selv.

For den enkelte kan turen jo altså også betyde alt - også selv om man som f.eks. denne signatur fysisk kun flyttede sig en små 30 kilometer. Fra forstaden til storbyen. 30 kilometer, jo vist - det var den reelle afstand. Men mentalt var der tale om lysår.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu