Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Trainspotting (1996)

Skotske Danny Boyles anden film betød det store gennembrud for ham og de fremragende, unge skuespillere i filmen, og filmen er stadig et energisk spark i skridtet på småborgerlighed og konformitet
Kultur
18. januar 2008

Skotske Danny Boyles anden film betød det store gennembrud for ham og de fremragende, unge skuespillere i filmen, fra Ewan McGregor og Ewen Bremner til Robert Carlyle og Kelly Macdonald, og filmen er stadig et energisk spark i skridtet på småborgerlighed og konformitet. Nogle opfattede filmen som en hyldest til heroin, men der er ikke meget hyldest over det elendige liv, Renton, filmens fortæller (McGregor), og hans venner lever. Trainspotting er stadigvæk en visuelt opfindsom ungdomsfilm med et formidabelt soundtrack - Iggy Pop, Leftfield, Underworld, Lou Reed, New Order, Blur - som akkompagnerer de unges excesser, mens de løber så meget af sporet, at Renton må tage en beslutning om at prøve at blive alt det, han frygter og foragter. På den måde er filmen både en indfølt og forstående skildring af altødelæggende afhængighed, en besk samfundskritik og en hyldest til forskelligheden og modet til at skille sig ud fra mængden.

Trainspotting. Instruktion: Danny Boyle. Manuskript: John Hodge. Region 2. Warner Home Entertainment

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her