Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Forklædt til succes

Kultur
15. februar 2008

"Hvis alt andet slår fejl, så giv en mand kjole på," lyder et diktum fra komikkens verden. Nok figurerer en feminint ekviperet mand i Sydney Pollacks Tootsie, men der er ikke meget, som slår fejl. Der er med andre ord sus i denne filmkomedies skørter, og nu kan den fås i en 25-års jubilæumsudgave.

Dustin Hoffman spiller skuespilleren Michael Dorsey, hvis stædighed og iltre temperament har fået ham blacklistet i hele New York. Men da Michael genopfinder sig selv som den midaldrende og ganske gammeldaws kvinde Dorothy Michaels, får han - i rollen som hende - en rolle i en populær sæbeopera. Snart opnår Dorothy en popularitet, Michael aldrig har været i nærheden af, og så er det bare om at blive i rollen.

Dialogen slår gnister

Tingene kompliceres yderligere, da Michael forelsker sig i sin smækre medspiller Julie (Jessica Lange), og Julies meget maskuline far (Charles Durning) i god tro kaster sin kærlighed på karakterstærke Dorothy. Dialogen slår gnister, og der spilles veloplagt i alle roller.

Allerbedst er Bill Murray som Michaels dramatikerbofælle Jeff, der kun er tilfreds, hvis publikum ikke fatter et pløk af hans stykker.

Ekstramaterialet inkluderer et dokumentarprogram og slettede scener.

Tootsie. Instruktion: Sydney Pollack. Manuskript: Larry Gelbart og Murray Schisgal. Region 2. Nordisk Film

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her