Læsetid: 4 min.

Helt forbi og dog så tæt på

Et album der sang for sang er et coveralbum af en punkplade - men gendigtet pr. hukommelse. En dansk cd-antologi med nervetråde i undergrunden. Og en serie Manhattan-fortolkninger af afrikansk og klassisk tradition. Rocken slår sig i tøjret
Et album der sang for sang er et coveralbum af en punkplade - men gendigtet pr. hukommelse. En dansk cd-antologi med nervetråde i undergrunden. Og en serie Manhattan-fortolkninger af afrikansk og klassisk tradition. Rocken slår sig i tøjret
16. februar 2008

Kunsten at flyve er kunsten at ramme ved siden af jorden. Og kunsten at lave interessant, gribende, personlig, anderledes og/eller udfordrende musik er at ramme ved siden af konventionerne. Eller i hvert fald gnide sig så grundigt op imod dem, at det slår gnister.

Amerikanske Dave Longstreth i front for The Dirty Projectors har valgt at ramme ved siden af på følgende måde: Det nye album Rise Above er sang for sang en coverversion af det amerikanske hardcore punkband Black Flags debutalbum Damaged fra 1981. Men gendigtet efter hukommelsen.

Se, hukommelsen er jo et af de mere forræderiske aggregater, som menneskeheden er blevet udstyret med, og når Dave Longstreth så med afsæt i denne hullede si vælger at lave ekstremt personlige coverversioner - af det han husker - så har vi et værk fjernt fra forlægget.

Der bliver f.eks. ikke raset så meget på Rise Above, ja, egentlig er der noget serafisk over de smukt ornamenterede m/k-vokalharmonier (John Martyn, Fleetwood Mac, Syreeta, tidlig Joni Mitchell snittes kærligt eller uafvidende); de forsirede ringlende klare guitarlinjer; de generelt noget længere fortolkninger af de oprindelige vredesudbrud.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu