Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Grum og god

Kultur
14. marts 2008
Mark Waters' Spiderwick-fortællingerne er en rigtig god, lidt grum og meget underholdende fantasyfilm

Mark Waters' Spiderwick-fortællingerne er en rigtig god, lidt grum og meget underholdende fantasyfilm. Instruktøren lader fornuftigt den dramatiske historie om fe-forskeren Arthur Spiderwicks unge efterkommere tage udgangspunkt i en smertelig, personlig konflikt, som sammen med de troværdige karakterer er en sund og jordbunden modvægt til de fantastiske elementer.

Storesøster Mallory (Sarah Bolger) og de væsensforskellige tvillinger Jared og Simon (Freddie Highmore) flytter med deres mor (Mary-Louise Parker) ind i gale tante Lucindas gamle hus, fordi forældrene skal skilles. Mallory og Simon forsøger at bakke moren op, men Jared er vred på mor, og deres opgør er en rød tråd i filmen.

En dag finder Jared Arthur Spiderwicks 80 år gamle felthåndbog, der fortæller om, hvordan man får adgang til en uset verden af feer, alfer og gobliner. Men en ond trold, Mulgarth (Nick Nolte), er ude efter bogen, der kan give ham absolut magt over feernes verden, og det er op til børnene at beskytte bogen.

Historien får lov til at udvikle sig naturligt, den magiske fe-verden integreres på troværdig vis med den menneskelige, ægte uhygge, og morsomme situationer står side om side, og hovedpersonerne, inkl. de computeranimerede, er hhv. sympatiske og frygtindgydende. Spiderwick-fortællingerne taler ikke ned til sit publikum - den skal dog ikke ses af helt små børn - og får de varmeste anbefalinger herfra.

Spiderwick-fortællingerne. Instruktion: Mark Waters. Manuskript: Karey Kirkpatrick, David Berenbaum, John Sayles. Amerikansk (Mange biografer landet over)

Gyldendal har udgivet Spiderwick-bøgerne på dansk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her